Kookpunt Oisterwijk ontwikkelt horecaconcepten en foodconcepten.
Binnen de eisen van de opdrachtgever bedenken wij en adviseren wij over het te voeren foodbeleid.
Indien nodig zorgen wij ad interim ook voor de implementatie van het concept.

Conceptontwikkeling

De voordelen

Conceptontwikkeling; zoals onze referenties laten zien, zijn we ervaren op het gebied van conceptontwikkeling. Onze klanten waarderen dat we creatief en innovatief zijn en dat we goed meedenken met de eisen van de klant. Want wij laten zien dat een betaalbaar concept niet hoeft in te leveren op smaak, kwaliteit en presentatie. En doordat we veel kennis hebben van ingrediënten en leveranciers en veel ervaring met het implementeren van een nieuw concept, geven we heel praktische en meteen toepasbare adviezen.

We kunnen u ondersteunen bij de planning van de inkoop: kan het sneller, goedkoper, omzetverhogend of nog beter? Ook maken we de werkschema’s en planning van medewerkers graag efficiënter zodat je  medewerkers optimaal kunt benutten.

Project: Madurodam

Kookpunt Oisterwijk verzorgde de conceptontwikkeling en implementatie van een vernieuwd horeca-concept. Toen Madurodam haar attractiepark aanpaste, hoorde daar ook een update van hun horecaconcept bij. Jurgen ontwikkelde een nieuw menu dat past bij alle nationaliteiten en religies van de bezoekers van Madurodam. Vervolgens werkte hij gedurende een half jaar als horecamanager en chef-kok in het restaurant, om alle Madurodam-medewerkers te laten kennismaken met de nieuwe foodconcepten, hen het concept te laten beleven en hen te leren de recepturen te bereiden en aan te passen naar de seizoenen.

Project: Hema

Kookpunt Oisterwijk verzorgde de implementatie van het nieuwe horecaconcept in Nederland en België. Het nieuwe concept voor geselecteerde vestigingen in Nederland en België werd in een zeer duidelijke handleiding vastgelegd, zodat iedere allround Hema-medewerker elk gerecht kan bereiden. Bovendien werd een ‘wat doe ik als’-handleiding gemaakt met een duidelijke uitleg van de keuken en de koeling.

Project: Floriade

Kookpunt Oisterwijk was ook verantwoordelijk voor de culinaire invulling van Aceera, Nederlands Asperge Centrum. Jurgen bedacht het concept achter de zeer verrassende gerechten die Aceera serveerde.

Project: BP

Kookpunt Oisterwijk stelde nieuwe recepturen en belegschema’s samen voor Wild Bean cafe. Deze recepturen moesten passen binnen de wensen van BP en te bereiden zijn met de producten van de vaste leveranciers. De ontbijt- lunch- en diner- gerelateerde gerechten werden vervolgens vertaald naar belegschema’s in handleidingen: per gerecht werd met foto’s en in zeer begrijpelijk taalgebruik uitgelegd hoe dit gerecht te bereiden is, ook door medewerkers op hun eerste dag.

Kookpunt Oisterwijk helpt je verder op het gebied van nieuwe smaken en creativiteit. Jurgen van Kookpunt Oisterwijk helpt ons om recepturen te ontwikkelen voor onze Wild Bean Cafe Formule en zet zijn volledige creativiteit hiervoor in. Samen met hem kunnen we ons onderscheiden van andere on the go formules.

BP Nederland

Meer referenties…