Blog De etiquette van een 21 diner!

DE ETIQUETTE VAN EEN 21 DINER! HOE ZAT HET OOK ALWEER..?

Heb je plannen om een 21 diner te gaan organiseren? Super tof! 21 diners zijn vaak de meest hilarische avonden waar iedereen nog lang over door praat! Als het goed verlopen is natuurlijk!
Nu willen we de druk niet opvoeren, maar jouw feestdiner moet wel meer worden dan een leuk etentje, toch?! Hoe het eigenlijk heurt? In deze blog vertellen we je over de belangrijkste do’s en don’ts.

21 diner / Sweet 16 Oisterwijk

Een 21 diner in een patio-tuin

 

1. Je gastenlijst
Girls or boys only! Het is gebruikelijk dat dames alleen vriendinnen en heren alleen vrienden uitnodigen. Dit moet goed komen, toch?! Dus nodig ze allemaal uit; je besties, studiegenoten en oud-klasgenoten. Er is tijd om urenlang met elkaar te kletsen. Vergeet ook niet om ruim van tevoren een toffe uitnodiging te versturen. Dat kan digitaal, maar per post is natuurlijk wel gaver!

2. De hosts
Het fenomeen 21 diner is overgewaaid vanuit Amerika. Van oudsher hosten de ouders deze happening. Zij organiseren het diner, regelen genoeg zitplaatsen voor al je vrienden of vriendinnen en ruimen de boel weer netjes op. Dit klinkt natuurlijk wel tof. Voor jou dan. Je ouders kunnen vaak best wel wat hulp gebruiken. Zijn het niet zulke kooksterren? Lees hier wat wij voor je kunnen betekenen. 21 diner

3. De locatie
Traditiegetrouw nodig je alle vrienden uit bij je ouderlijk huis. Wonen ze niet heel royaal? Dan kun je natuurlijk overwegen om deze ‘regel’ door de vingers te zien. Vaak kun je namelijk niet aan alle 21 diner etiquette voldoen. Verplaats in de zomer het feest bijvoorbeeld naar buiten of kijk familieleden, die wat royaler wonen, lief aan. En uiteraard hebben wij ook volop mogelijkheden in onze kookstudio voor een gaaf 21 diner. Daar hebben we alles bij de hand. Het is en blijft wel het leukst om voor een beetje een huiselijke setting te kiezen. Ook al is die voor jou misschien niet perfect. Geeft echt niet.

4. De dresscode
Een 21 diner is een chique happening! Laat je jeans dus maar in je kast hangen. Sterker nog; de heren worden doorgaans in pak verwacht. Ook voor de dames geldt: trek je hoogste hakken aan!
En uiteraard je mooiste jurk!

5. Het menu
Luxe staat centraal in jouw 21 diner menu. Ontvang je gasten bijvoorbeeld met een glaasje bubbels en oesters. Lekker over the top! Zorg er altijd voor dat je minimaal 3 gangen aan je gasten voorschotelt. Serveer mooie, passende wijnen bij iedere gang, het bier komt later in de kroeg wel weer. Uiteraard ziet de tafel eruit om door een ringetje te halen. Tafelstyling is erg belangrijk. Zorg voor dezelfde tafels met bijpassende stoelen, mooi linnen, hip servies, glasservies, kleurrijke bloemetjes, gave menukaartjes enz. Dan komt het helemaal goed!

6. Speechen maar
Wil je de juiste 21 diner etiquette opvolgen, attendeer jouw gasten op het volgende punt. Of stuur deze blog door natuurlijk. Bij een 21 diner horen speeches. Door je ouders en vrienden. En het liefst inclusief gênante foto’s van vroeger. Dat wordt een onvergetelijke avond! Naast een hoop grappen en grollen is een doos tissues vaak geen overbodige luxe. Wedden dat jij het niet droog gaat houden?

7. De after-party
Na het diner verruilt het gezelschap de dinertafel voor de plaatselijke kroeg. Deze o zo belangrijke plek van jaren geleden; de plek waar je voor het eerst te diep in het glaasje keek, een blauwtje liep door je jeugdliefde en meeblèrde met de foutste hits. Na de nodige drankjes bij het diner is hilariteit natuurlijk gegarandeerd.

Als je bovenstaande zaken een beetje in ogenschouw neemt, komt het helemaal goed. Want dan voorkom je grote uitglijders: Het overtreden van ‘de etiquetteregels’. Heel veel plezier gewenst! Dit wordt sowieso een onvergetelijke avond!

Wil je meer info over onze 21 diners? Klik dan op deze link:
21 diner

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *